×

Destek

1 Satış Destek.
2 Satış Sonrası Destek.
3 Hata bildirimi.

Hangi konuda yardıma ihtiyacınız olduğunu bize bildirin.

Destek Saatleri

Pzt-Cum 9:00 - 18:00
Cts - 9:00-13:00

T (0212) 356 9673

İLETİŞİM FORMU

Bize iletmek istediğiniz talebinizi bu formda belirtebilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede size geri döneceğiz!

karekod nasıl okutulur

KAREKOD NASIL OKUTULUR ?

Karekod bir başka deyişle QR kod, cep telefonlarımızda dahil tablet gibi birçok akıllı mobil cihazlarda pek çok işe yaramaya başladı. Karekod nasıl okutulur sorusu sık sık soruluyor. Cep telefonu ile karekodu okutmak için öncelikle bir uygulamaya sahip olmalısınız. Uygulamayı kolaylıkla telefonunuza indirebilirsiniz.

Mağazaya girip arama yapmalısınız, “barkod okuyucu” veya “QR okuyucu” diye aradığınızda çok sayıda işe yarar uygulama bulursunuz. Bunlardan size uygun olduğu düşündüğünüzü indirip açın. Uygulama karekod okutmak için kameranızı kullanmak ister. Mesela elinizde bir karekodlu kart olduğunu varsayın. Uygulamanızı çalıştırıldığında kameranıza karekodu göstermeniz yeterli olur. Muhtemelen başarılı bir karekod okuma işlemi yaptınız bile.

Hemen deneyin. 🙂 çok kolay

Elinize bir telefon alın. (arkadaşınızınki de olur) Kamerayı açın, aşağıdaki karekoda doğrultun. Okunduğunda ekranınıza bir bildirim çıkacak. Bildirime dokunun hepsi bu kadar.

karekod testi

SADECE KAMERA İLE QR KAREKOD OKUMA

Evet belkide hiçbir programa ihtiyacınız yok. Kameranız karekodları direkt okuyor. Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu. Bildirimi tıklayın hepsi bu kadar.

Şimdi bu karekodlar ne işe yarar? karekodların en yaygın kullanımlarından biri ürün tanımlamadır. Ama bu yazıyı okuyorsanız sizin olayınız ürün tanımlama olmayabilir. Karekodlar pek çok kez bir yönlendirmeye hizmet eder. içerisinde harf sembol ve rakamlardan oluşan bir veri kodlanmıştır. örneğin bir web adresi “http://www.plasis.com.tr/blog/portfolio/karekod-nasil-okutulur/” olabilir. siz karekodu okuttuğunuzda aslında okuduğunuz veri bu olur. sonrasında kullandığınız uygulamaya göre bu web sitesi telefonunuzda açılabilir.

Karekod birçok sistemde pratik çözümler sağlamaktadır. bunların arasında tanımlama fonksiyonu başarılı bir şekilde yaygın kullanıma sahip . Günlük hayatınızda buna sayısız örnek görebilirsiniz. Belkide telefonunuzda şu anda vardır. Örneğin bankacılıkta kullanılıyor, Alışveriş, puan hediye gibi müşteri sadakati projeleri, reklam ve tanıtımlar gibi. Karekod un günlük hayatımızda pek çok işi çözdüğünü göreceksiniz vale çağrı sistemi park sorununa yaratıcı ve pratik bir çözüm bulmuş bile.

Karekod okuyucu ile karekod okutma

Yazımızı buraya kadar okuduysanız Telefonlarımızın becerileri hakkında bir çok şey öğrendik. Birde eski usul barkod okuyucu ile karekod nasıl okutulur onu inceleyelim. Eski usul dediysek eski teknoloji değil marketlerde sıkça görmeye alıştığımız barkod okuyucular günümüz koşullarında karekodun yaygınlaşması ile evrim geçirmek zorunda kaldı artık bazı barkod okuyucular karekod okuma becerisine de sahipler. Özellikle pandemi sürecinde HES kodu ortaya çıktığından beri HES kodunu okutma çabaları bu okuyucuları daha da biliniz kıldı. Sizin için uzun ve detaylı bir araştırmadan sonra yüksek kalite ve performansı bir araya getiren üstelik çok ekonomik bir QR kareked okuyucuyu beğeninize sunuyoruz. Sunlux XL3600 karekod okuyucu linki takip ederek detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

blank

Firmamız Karekodu birçok projesinde müşterilerine pratik çözümler olarak sunmuştur. Karekod içeren uygulama çözümleri konusunda mobil ihtiyaçlarınız için uzmanlarımıza 02123569673 numaralı telefonda ulaşabilirsiniz. Karekodlu kart için linkimizi inceleyebilirsiniz

Uygulama indirmek isterseniz aşağıdaki örnek uygulamaları bulabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için pek çok uygulama seçeneği var.
Telefonuna uygun olanları görmek için işletim sistemini seç.
blank
blank
TOP